PRODUKTY Z CERTYFIKATEM QAFP

Firma Wierzejki zajmuje się ubojem, rozbiorem i produkcją mięsa oraz jego przetworów w postaci wędlin i wyrobów garmażeryjnych. Jest jedną z największych firm prywatnych tego typu na Podlasiu. W ciągu blisko 30 lat działalności nastawionej na najwyższą jakość produkcji zdobyła tysiące zadowolonych konsumentów. Certyfikowane produkty takie jak Kabanosy wieprzowe i Salceson brunszwicki zostały wyróżnione znakiem „QAFP”, który przyznawany jest produktom żywnościowym o najwyższej jakości.

Certyfikowane kabanosy wieprzowe

Kabanosy to cienkie, długie kiełbasy, przyrządzane z peklowanego mięsa wieprzowego, starannie suszone i wędzone. Mają suchą i równomiernie pomarszczoną powierzchnię. Powierzchnia kabanosów wieprzowych jest barwy jasnobrązowej do brązowej, a w przekroju widoczne są ciemne kawałki mięsa i jasne kawałki tłuszczu. Nazwa kabanosy pochodzi z języka tureckiego, od słowa kaban, czyli wieprz. Jest to jeden z najpopularniejszych rodzajów kiełbasy w Polsce.
Certyfikowane kabanosy wieprzowe Wierzejki są przygotowane z mięsa wieprzowego i starannie dobranych przypraw. Wysokiej jakości surowiec, odpowiednia kompozycja przypraw oraz specjalny proces technologiczny sprawiają, że nasze kabanosy mają wyjątkowy smak i wyróżniają się kruchością. Jest to znakomity produkt jako przystawka lub przekąska – idealne na długi wieczór przy ulubionym serialu, na spotkanie z przyjaciółmi lub szybką przekąskę w pracy.

Certyfikowany salceson brunszwicki

Salceson to rodzaj wyrobów podrobowych z głowizny wieprzowej z dodatkiem tłuszczu, podrobów, kawałków mięsa, skórek i przypraw. Mięso na salceson poddaje się peklowaniu, obgotowuje i odpowiednio przyprawia. Tak przygotowaną masą wypełnia się naturalne osłonki i poddaje parzeniu.
Certyfikowany salceson brunszwicki to powrót do smaku z przeszłości i domowego świniobicia. Swój doskonały smak certyfikowany Salceson brunszwicki Wierzejki zawdzięcza najwyższej jakości składnikom: mięsu wieprzowemu oraz aromatycznym przyprawom. Jego niewątpliwą zaletą jest nie tylko bogaty profil smakowy, ale także widoczne na przekroju kawałki chudego mięsa z głów wieprzowych, które nie tylko świetnie smakują, ale również fantastycznie wyglądają. Proces produkcyjny uwieńczony zostaje zamknięciem salcesonu w naturalnej osłonce, która nie tylko nadaje mu kształt, ale również zapewnia świeżość i naturalny smak. Tego salcesonu nie może zabraknąć na żadnej biesiadzie.

Certyfikowana trzoda chlewna

Dla szerokiego grona bardziej wymagających konsumentów istotnym wyróżnikiem jest jakość produktów. Trzoda chlewna hodowana zgodnie z systemem jakości QAFP posiada gwarancje stabilnej i wysokiej jakości. Nasze tuczniki hodowane są z poszanowaniem zasad dobrostanu i zdrowia zwierząt oraz środowiska naturalnego, w nowoczesnych i odpowiednio wyposażonych chlewniach, są objęte stałym nadzorem weterynaryjnym oraz żywione naturalnymi i zdrowymi paszami. Systematyczna kontrola świadczy o wysokiej jakości hodowli i spełnieniu standardów wymaganych przez system jakości na każdym etapie produkcji.